RCS-viestit tulossa

RCS-viestit tulossa käyttöön Suomessa

Yritysten viestintä monipuolistuu SmartDialogissa. Tällä hetkellä käyttöön on tulossa  ”laajennettu SMS” eli RCS (Rich Communication Services) -viestikanava. Ensimmäisessä vaiheessa RCS-viestejä voi Suomessa käyttää Elisan liittymillä varustetuissa Google-puhelimissa. Tarjonta laajenee myös muille operaattoreille Suomessa ja tänä vuonna myös Applen puhelimiin, Applen 10.6.2024 julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan. 

RCS -viestinnässä käytetään brändättyä yritysprofiilia. Tämä toimii samalla periaatteella kuin WhatsAppissa, jossa viestejä lähetetään kuluttajille omalla yritysidentiteetillä. RCS-viestintä on monipuolisempaa ja visuaalisempaa kuin tekstiviesteissä. Viestit voivat olla pitkiä ja sisältää paljon kuvia, videoita ja muuta dataa, esimerkiksi tuotekortteja ja korttikaruselleja. 

Kuluttaja voidaan ohjata kaikkien kanavien viesteillä erillisille verkkosivuille, joilla voidaan kysyä mielipiteitä, palautetta tai kerätä tilauksia. WhatsApp- ja RCS-viestinnässä vastaanottajille voidaan tarjota myös suoria pikavastaus- ja toimintopainikkeita, joista on helppo käynnistää esimerkiksi kommentoinnit, kontaktoinnit, tilaukset tai kalenterimerkinnät. 

Jos asiakas ei voi vastaanottaa RCS-viestejä, voidaan backuppina käyttää SMS-viestiä. Tällöin viestit, jotka eivät mene RCS-viesteinä perille, lähetetään vastaanottajille automaattisesti tekstiviestinä, ottaen huomioon tekstiviestien sisällön rajoitukset. 

To be continued..

FI

Jätä meille yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Haluatko keskustella? Laita meille viesti: Email, WhatsApp tai SMS!