Lähettäjätiedon suojaaminen SMS Sender ID-tunnuksella

Lähettäjätiedon suojaaminen SMS Sender ID-tunnuksella

Tekstiviestien lähetyksessä on nyt mahdollista suojata organisaation alfanumeerinen lähettäjätunniste (esim. YritysOy) siten, että vain tunnisteen omistaja voi lähettää sillä viestejä suomalaisiin puhelinnumeroihin. ​

Lisätietoa SMS Sender ID -lähettäjätunnuksen suojaamisesta Traficomin sivuilla: https://www.traficom.fi/fi/viestinta/laajakaista-ja-puhelin/sms-sender-id-tunnus


Tässä ohjeita SMS SenderID -lähettäjätunnuksen suojaamisen prosessista:

 

Lähettäjänimen suojaamisen edellytykset

 1. Mieti ensin, onko organisaatiollasi tarvetta lähettäjänimen suojaamiselle. Jos lähettäjänimen rekisteröinnin käynnistää Traficomilla, niin prosessi tulee viedä loppuun operaattoreille saakka. Mikäli prosessia ei ole viety loppuun, niin kyseistä lähettäjänimeä ei voi käyttää viestilähetyksissä suojauksen voimaantulon jälkeen. 
 2. Suojattavan lähettäjänimen tulee olla YTJ:ssä oleva yrityksen toiminimi, aputoiminimi tai rinnakkaistoiminimi. Suojattu lähettäjänimi voi olla 3-11 merkin pituinen ja sen sallitut merkit ovat 0-9, a-z, A-Z ja välilyöntimerkki.
 3. Mikäli aputoiminimeä ei löydy YTJ:stä, sen rekisteröintiä voi hakea Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH). Tarkemmat ohjeet osoitteesta: https://www.prh.fi/fi/kaupparekisteri/yritystennimet/aputoiminimi.html
 4. Julkisoikeudelliset yhteisöt ja yhdistykset voivat rekisteröidä yksilöivän nimen tai tunnuksen lähettäjänimeksi. Traficom suosittelee tässä tapauksessa olemaan yhteydessä etukäteen sähköpostilla: lyhytsanoma.numerot@traficom.fi

 

Lähettäjänimen rekisteröinti Traficomilla

 1. Lähettäjänimen suojaus aloitetaan hakemalla Traficomilta rekisteröinti lähettäjänimelle: https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/hae-sms-sender-id-tunnuksen-rekisterointiaOrganisaatio voi tehdä lähettäjänimen eli SMS Sender ID tunnuksen rekisteröintihakemuksen itse Traficomin sivuilla, tai valtuuttaa palveluntarjoajan hakemaan tunnuksen rekisteröintiä.
 2. Kun Traficom on käsitellyt rekisteröintihakemuksen ja hyväksynyt sen, yritys saa tiedon hyväksytystä lähettäjänimestä. Traficomin hyväksymät SMS Sender ID -tunnukset löytyvät myös Traficomin verkkosivuilta: https://traficom.fi/fi/rekisteroidyt-sms-sender-id-tunnukset.
 3. Kun rekisteröintihakemus hyväksytään, tulee SMS Sender ID –tunnuksen suojaus voimaan kolmen kalenterikuukauden kuluttua hyväksymisestä. Traficom veloittaa yritykseltä 200 € /vuosi SMS Sender ID:n rekisteröinnistä. 

 

Suojatun SMS Sender ID -tunnuksen käyttöönotto

 1. Kun lähettäjänimen rekisteröinti on hyväksytty Traficomilla, tulee SMS Sender ID –tunnuksen käyttö mahdollistaa tarvittavissa operaattoriyhteyksissä. Tätä varten teidän tulee olla yhteydessä viestinvälityksen palveluntarjoajiinne. Arena Interactive toimii palveluntarjoajana, joka mahdollistaa suojattujen lähettäjänimien käytön viestinvälityksessä.
 2. Arena Interactive toimittaa teille tarvittavat valtakirjat täytettäväksi ja allekirjoitettavaksi. Samalla välitetään tieto Traficomilta rekisteröinnin yhteydessä saamastanne 19-alkuisesta salassa pidettävästä lyhytsanomanumerosta. 
 3. Toimitamme valtakirjat ja suojatun lähettäjänimen käyttöön liittyvät tilauslomakkeet operaattoreille, jonka jälkeen hoidamme operaattoreiden kanssa SMS Sender ID –tunnusta koskevien viestinvälitysyhteyksien avaamisen ja käyttöönoton.
 4. Suojauksen käyttöönotosta ja operaattoriyhteyksien avaamisesta veloitamme kertamaksun 200 € / suojattava tunnus.

 

SMS Sender ID -tunnuksen voimaantulo

 1. Suojaus astuu voimaan kolmen kuukauden kuluttua siitä päivämäärästä, kun Traficom on rekisteröinyt tunnuksen. Jos suojauksen päivämäärä osuu viikonlopulle tai pyhäpäivälle, tulee suojaus voimaan seuraavana arkipäivänä. 
 2. Suojauksen voimaantulon jälkeen suojatulla lähettäjänimellä voi lähettää viestejä ainoastaan teidän yrityksenne, valtakirjalla valtuuttamienne palveluntarjoajien kautta. Voitte yhä lähettää viestejä myös jollakin muulla lähettäjänimellä, mutta silloin nämä eivät ole suojauksen piirissä, mikäli suojausta ei ole tehty kyseiselle lähettäjänimelle. 
 3. Mikäli suojatun lähettäjänimen käyttöönoton prosessia ei ole viety loppuun rekisteröinnin jälkeen, niin viestien lähettäminen suojatulla lähettäjänimellä estyy 3 kuukauden kuluttua kokonaan operaattorien toimesta.
FI

Jätä meille yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Haluatko keskustella? Laita meille viesti: Email, WhatsApp tai SMS!